Richard Hugg firar 2-0.
Foto: Bildbyrån/Johan Löf
Nyhet

Derbyseger för Skellefteå – Linus Söderström spikade igen

ANNONS

Gårdagens Västerbottenderby mellan Skellefteå och Björklöven bjöd på högt tempo och hårda smällar, men segrande ur matchen gick SHL-laget efter att Linus Söderström spikade igen i kassen på den dimmiga isen. 

För en försäsongsmatch bjöd gårdagens derbymöte mellan Skellefteå och Björklöven på mer än väntat. Det var en frenetisk start. Högt tempo och hårda tacklingar satte sin prägel på matchen. 

Med målchanser åt båda hållen var det Joona Voutilainen och Linus Söderström i varsin bur som storspelade, åtminstone till en början. Efter en slumpstuds och retur gjorde Linus Lindström 1-0 till Skellefteå sent i den andra perioden. Chanserna fortsatte åt både håll i tredje perioden, men då var det Söderström som visade högsta klass. Rickard Hugg satte 2-0 innan Lindström gjorde sitt andra för dagen efter mål i tom bur. 

Det var som sagt ingen vänskaplig träningsmatch. I den tredje perioden rök Oskar Nilsson och Maxime Fortier ihop i mittzonen. Båda fick matchstraff. 

Skellefteå riskerar böter

Känslorna svallade inte bara på planen utan även på läktaren, både under och inför matchen. Enligt Norran tändes en bengal i Skellefteåklacken strax innan nedsläpp och de tillresta supportrarna fick gå ut medan röken skingrade sig. Under matchen var det däremot länge kvar en dimma på isen. 

Nu är det troligt att klubben straffas. 

– Det gissar jag. Matchdelegaten som är här i dag kommer att skicka in en anmälan till tävlingsnämnden. Tyvärr så måste jag nog säga att det blir så att vi åker på böter. Jag skulle bli förvånad om vi inte gör det, säger Janne Holmström till Norran.


TV: Växjös backtalang om framtidsutsikterna

Den här artikeln handlar om: