SVEP: Alla mål från nattens JVM-matcher
Viaplay
JVM 2022

USA:s målfest fortsätter – krossade Schweiz

USA:s målfest fortsätter. Nattens möte mot Schweiz slutade med sju mål av sex olika amerikanska målskyttar.
– Det är häftigt när alla producerar och alla bidrar, säger Landon Slaggert till iihf.com efter 7–1-segern.

I premiären mot Tyskland slog USA till med fem mål och hade dessutom ett mål bortdömt efter en coach's challenge. I nattens möte mot Schweiz fortsatte målfesten.

Efter en mållös förstaperiod exploderade målskyttet i den andra. USA tog ledningen innan en snabb replik från Schweiz, men sedan tog det fart. Fyra mål av fyra olika målskyttar under den andra halvan av perioden gav amerikanarna en 5-1 ledning. Kevin Pasche i det schweiziska målet fick därefter kliva av innan ytterligare två nya målskyttar cementerade slutresultatet 7-1.

Sex olika målskyttar och sju mål gav därmed USA andra vinsten i turneringen. Nästa möte är mot Österrike, därefter ställs de mot Sverige i en möjlig gruppfinal.

– Vi hade en långsam start med några saker att jobba på efter den första perioden. Jag tycker. att vi fixade de sakerna. Vi fick fler puckar på mål. Det är häftigt när alla producerar och alla bidrar. Det är det som gör ett lag, säger amerikanaren Landon Slaggert till iihf.com.

*****

Utöver Kanadas 11-1 kross av Slovakien bjöd även gårdagens JVM på ett spännande möte mellan Finland och Tjeckien.

Tjeckien hade tagit ledningen med 2-0, men fick se matchen vända till Finlands fördel. Tre obesvarade mål gav 3-2 till Finland. Men Tjeckiens heta forward Jan Mysak gjorde sitt andra för matchen och tvingade fram en förlängning. Matchen fick avgöras på straffar där Mysak blev den enda som hittade nätet för Tjeckiens del. Två straffmål av Finland genom Roby Järventie och Kasper Simontaival gav Finland seger.