Dominic Turgeon.
Foto: Rick Osentoski-USA TODAY Sports
Nyhet

Dominic Turgeon flyttar till Finland

ANNONS

Pappa Pierre Turgeon gjorde över 1 300 poäng under sin framgångsrika NHL-karriär. Sonen Dominic har inte lyckats etablera sig i världens bästa liga. Nu byter 26-åringen därför Nordamerika mot finska Liiga för spel i Ässät från Björneborg.

Efter nio NHL-matcher och ytterligare 364 matcher i AHL under de fem senaste säsongerna testar Dominic Turgeon lyckan i Europa.

Under fredagen presenterades centern av finska Ässät från Björneborg. Där kommer han att bli lagkamrat med svenske forwarden Joachim Rohdin, som nyligen presenterade av klubben.

Dominic Turgeon draftades av Detroit Red Wings i tredje rundan 2014 och tillhörde klubben i fyra säsonger innan han under fjolåret skrev AHL-kontrakt med Iowa Wild, Minnesotas farmarlag. Där gjorde han 15 poäng (6+9) på 58 matcher.

Den 26-årige centern är son till den tidigare storspelaren Pierre Turgeon, som valdes som första spelare i draften 1987 av Buffalo Sabres. Turgeon den äldre spelade 1 294 NHL-matcher för Buffalo, New York Islanders, Montréal, St. Louis, Dallas och Colorado mellan 1987 och 2007. Under den perioden svarade han för 1 327 poäng.


TV: Peter Forsbergs tio häftigaste aktioner i NHL

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL