Ron Chenoy-USA TODAY Sports
NHL med Uffe Bodin
Uffe Bodin om Colorado Avalanches säsong 2021-22

Det var Stanley Cup-fest i kubik efter att Colorado Avalanche säkrat sin första titel på 21 år. Nu har triumfen följts av tunga spelarförluster och en uttunning av den så starka truppen. Är det risk för en baksmälla efter triumfen, undrar Uffe Bodin.

  • “Ett oprövat målvaktspar”
  • “Från utköpt målsumpare till ett 49-miljonerdollarskontrakt"
  • “Läge att trejda backprofilen”

Till slut dödade Colorado Avalanche myten om sig själva en gång för alla.

Efter att ha varit det där omåttligt talangfulla laget som inte tog sig förbi andra slutspelsrundan blev man en ostoppbar maskin i årets slutspel. Sättet man körde över ett Edmonton Oilers i medvind i den västra konferensfinalen gav en fingervisning om att de regerande dubbla mästarna Tampa Bay Lightning skulle få något att bita i finalen. Och redan efter de två första matcherna i Denver var det ganska tydligt vartåt det barkade.

När Gabriel Landeskog lyfte Stanley Cup efter vinsten i den sjätte finalmatchen i Tampa var det 21 år av frustration som släpptes ut. Vakuumet som uppstod när Joe Sakic, Peter Forsberg och de andra legendarerna som ledde klubben till cup-vinsterna 1996 och 2001 försvann hade ersatts av en ny generation stjärnor som slutligen visade sig mogna uppgiften att ta Avs till nästa nivå.

Men kommer framgången att kunna hålla i sig nu när man efter Stanley Cup-segern tvingats ta avsked av flera tunga namn? Hur står sig Colorado Avalanche utan spelare som Nazem Kadri, André Burakovsky och Darcy Kuemper?

Det är det vi ska på djupet i här.

Utifrån åtta olika kategorier analyserar Uffe Bodin samtliga 32 NHL-lag.

LÄS VIDARE MED PLUS
Månadsvis
69 kr / mån
Tillgång till allt material på Hockeysverige.se
Ingen bindningstid
Förnyas automatiskt
Årsvis
659 kr / år
Tillgång till allt material på Hockeysverige.se
Förnyas automatiskt
Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL