Foto: USA Today Sports / Bildbyrån
NHL

Stjärntrejden: Tkachuk klar för Panthers

ANNONS

Ända sedan Calgary fick reda på att Matthew Tkachuk inte avsåg att stanna i klubben har man försökt trejda honom. I natt lyckades man.

Matthew Tkachuk ville inte skriva på ett längre kontrakt med Calgary Flames. För ett par dagar sedan lämnade därför forwarden in en trejdbegäran.

Istället för att tappa honom gratis nästa sommar valde klubben att gå med på det och har sedan dess jobbat för att få till en trejd.

Under natten till lördag lyckades man – och det är ingen liten trejd.

Till Calgary går Jonathan Huberdeau, MacKenzie Weegar, Cole Schwindt och ett val i förstarundan av 2025 års NHL-draft. Florida får i sin tur Matthew Tkachuk och ett val i fjärderundan. 

Skriver jättekontrakt

Jonathan Huberdeau kommer från karriärens bästa säsong där det blev 115 poäng på 80 matcher. Totalt har det blivit 613 poäng på 671 NHL-matcher. 29-åringen sitter på ett kontrakt som går ut nästa sommar.

Matthew Tkachuk kommer från en säsong med 104 poäng på 52 matcher. När det stod klart att 24-åringen inte skulle bli kvar i Calgary fanns det många intressenter. Nu vann Panthers dragkampen och skrev då direkt på ett kontrakt över åtta år värt 76 miljoner dollar. Lönetaksträffen hamnar på 9.5 miljoner dollar per år.

Calgary har nu tappat sina två största stjärnor från förra säsongen i Johnny Gaudreau och Matthew Tkachuk. Men den här gången fick man åtminstone tillbaka en spelare som har gjort över 100 poäng.


TV: Jonathan Lekkerimäki draftad av Vancouver Canucks

Den här artikeln handlar om: