Foto: Bildbyrån
NHL

Drömvärvningen kan försvåra nytt kontrakt med Patrik Laine

ANNONS

Columbus chockvärvning av Johnny Gaudreau kan sätta käppar i hjulet för Jarmo Kekäläinens förhandlingar med Patrik Laine. General managern berättar för finska Yle Sport om situationen. 
– Han har uttryckt sin önskan att skriva på ett långtidskontrakt, säger Kekäläinen till Yle Sport. 

Columbus Blue Jackets chockade hela hockeyvärlden när storstjärnan Johnny Gaudreau skrev på ett monsterkontrakt med klubben. Nu har klubben general manager Jarmo Kekäläinen ett tufft jobb framför sig med att säkra en fortsättning för Patrik Laine

För finska Yle Sport berättar Jarmo Kekäläinen nu om det jobb han har framför sig under sommaren. 

– Han har uttryckt sin önskan att skriva på ett långtidskontrakt här redan innan Gaudreaus ankomst. Vi har uttryckt samma önskan, säger Kekäläinen till tidningen. 

Men i slutändan handlar det om att få ihop det hela ekonomiskt. Klubben har efter värvningen av “Johnny Hockey” omkring tre miljoner dollar kvar att arbeta med.

"Vi ska lösa det"

The Athletics Aaron Portzline har tidigare nämt att ett nytt kontrakt med Laine troligtvis blir det största i organisationens historia. Även om det kanske inte blir fallet, kommer Kekäläinen behöva hitta lösningar för att frigöra mer utrymme under lönetaket. Han hoppas däremot att Laine kommer vara flexibel. 

– Vi måste hitta rätt pengar så att vi kan sikta på Stanley Cup. Om vi ​​betalar mycket för två eller tre spelare blir laget inte lika bra, eftersom lönetaket oundvikligen slår. Till exempel har Tampa, Colorado och Boston fattat beslut i detta avseende som har gjort laget bättre. Vi ska lösa det och vi har många alternativ på bordet, säger Kekäläinen till Yle Sport.

Laine stod totalt för 56 poäng (26+30) på 56 matcher under den gångna säsongen.


TV: LISTA: Tio bästa aktionerna från Stanley Cup-slutspelet

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 28 maj
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL