Petr Mrazek.
Foto: John E. Sokolowski-USA TODAY Sports
NHL

Petr Mrazek skickas från Toronto Maple Leafs till Chicago Blackhawks

ANNONS

Toronto Maple Leafs kommer göra förändringar på målvaktssidan. 
De trejdar nämligen bort Petr Mrazek till Chicago Blackhawks. 

Efter ännu ett tidigt uttåg ur Stanley Cup-slutspelet letar Toronto Maple Leafs efter nya sätt att förbättra laget i jakten på den åtråvärda bucklan. 

Inför nästa säsong ser klubben främst ut att vara på jakt efter en annan målvaktssida. Jack Campbell kan bli free agent då han inte har sajnat något nytt kontrakt med Toronto än och under natten gjorde de sig av med sin andra målvakt. 

Leafs trejdar nämligen bort Petr Mrázek tillsammans med det 25:e valet i årets draft i utbyte mot det 38:e valet i årets draft. Det är alltså en trejd för att dumpa Mrazeks lön. Med det 25:e valet i draften valde Chicago den amerikanske backen Sam Rinzel

Har bara AHL-målvakter på kontrakt

Toronto värvade Mrazek förra året på ett treårskontrakt värt 3,8 miljoner dollar per säsong men den tjeckiske målvakten hade en tung säsong och spelade bara 20 matcher då han var väldigt skadeförföljd. Efter det gör sig nu Toronto av med Mrazek för att kunna göra plats för en eller två andra målvakter inför nästa säsong. 

Just nu har Toronto endast AHL-målvakterna Erik Källgren och Joseph Woll på kontrakt inför den kommande säsongen. 

Chicago Blackhawks blir Petr Mrazeks femte NHL-klubb i karriären då han tidigare har gjort 295 matcher för Detroit Red Wings, Philadelphia Flyers, Carolina Hurricanes och Toronto Maple Leafs. 


TV: Slutspelets svettigaste räddningar – svenskt i topp

Den här artikeln handlar om: