Foto: USA Today Sports / Bildbyrån
Nyhet

Ryan McDonagh trejdad till Nashville

ANNONS

Backen var med och vann två raka Stanley Cup med Tampa Bay. Men nu har Lightning trejdat Ryan McDonagh till Nashville Predators.
– Som spelare vill du vara en del av en grupp som är kapabel till att vinna Stanley Cup, sa 33-åringen på en presskonferens under söndagen. 

Efter att ha blivit trejdad till Tampa Bay från New York Rangers var Ryan McDonagh under många år en nyckelspelare för Lightning.

Men efter fyra och en halv säsong i klubben och två Stanley Cup är det nu dags för en flytt.

Under söndagen meddelade klubben att man har trejdat sin veteranback till Nashville Predators i utbyte mot Grant Mismash och Philippe Myers. För att trejden skulle bli möjlig var Ryan McDonagh tvungen att säga ja till flytten då kontraktet innehåller en “no movement”-klausul. 

– Du kollar genom truppen, de har alla pusselbitar och bra karaktärer. Det finns rutin mixat med unga killar, och en bra tränarstab. De har alla delar som du vill vara en del av och du vill alltid vara med och utmana. Det här laget har allt, sa spelaren på en presskonferens efter trejden.

På 783 NHL-matcher har det blivit 337 poäng för Ryan McDonagh. Den tidigare Rangerskaptenen draftades i förstarundan 2007 av Montréal Canadiens som spelare nummer tolv.


TV: Mäktiga scener när Landeskog håller tal framför fansen

Den här artikeln handlar om: