Marcus Krüger
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Hemvändaren Marcus Krüger får ansvaret som kapten i Djurgården

ANNONS

Som en del av en ny identitet har Djurgården lockat hem flera stjärnspelare. 
När hemvändaren Marcus Krüger nu utses till kapten blir det tydligt hur viktig den nya identiteten är. 

Marcus Krüger var en av de första storvärvningarna som Djurgården fick till efter degraderingen. Tillsammans med Daniel Brodin var han den som skulle leda laget tillbaka till SHL och den identitet som klubben tappat på senare tid. 

Nu meddelar klubben att han får fullt förtroende för att göra detta. Krüger utses nämligen till kapten inför den kommande säsongen i Hockeyallsvenskan. Bredvid sig, som hjälp med ledarskapet, får han John Norman och Ludvig Rensfeldt som assisterande kaptener.

“Viktiga pusselbitar”

Krüger vände hem till Djurgården efter elva säsongen utomlands i bland annat Chicago Blackhawks och ZSC Lions. Han har över 100 matcher bakom sig i Djurgårdströjan och vet vad klubben vill och ska stå för. Under sin senaste säsong i Stockholmsklubben, fick han även ansvaret som assisterande kapten. 

– Jag har under en tid uttryckt att vi tappat lite av vår identitet och vår kärngrupp de senaste åren. Det här blir därför två väldigt viktiga pusselbitar i den resa som vi är inne på, med att bygga och förädla Djurgården Hockey, sade sportchefen K-G Stoppel till klubbens hemsida när Krüger presenterades.


TV: Tillbakablick: SHL-säsongen 21/22

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM