STANLEY CUP-FINALEN
Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Skrev in sig i historieböckerna - sen tvingades Kutjerov utgå: "Farligt spel"

Räkna inte bort Tampa Bay riktigt än. Efter 7-0-förlusten i match två studsade de i natt tillbaka och vann med 6-2. Enda orosmolnet: Nikita Kutjerov tvingades utgå med en skada.
– Det var ett farligt spel. Vi får se om något händer, säger Victor Hedman.

Stanley Cup-finalen lever i allra högsta grad, efter Tampa Bays övertygande seger i den tredje finalmatchen. Detta trots att Colorado fick en pangstart och tog ledningen via ett mål i powerplay av Gabriel Landeskog, bara åtta minuter in i matchen.

Svensken stötte in pucken från nära håll, på äkta Gabriel Landeskog-manér.

– Han har en stor kropp och vinner många dueller framför kassen. Han vinner kampen, konstaterade Coloradobacken Josh Manson i TV10.

Men sen var det Tampa Bay för (nästan) hela slanten.

• Anthony Cirelli gjorde 1-1.
  • Ondrej Palat gjorde 2-1.
  • Nick Paul gjorde sitt andra mål i finalserien när han satte 3-1.

Bröt hemska PP-sviten

Pauls mål kom i upptakten av den andra perioden - trots att han ådrog sig en till synes jobbig skada i slutet av den första.

– Han är en krigare. Han kämpade sig igenom det där. Det var bara en smäll, säger Tampa Bays forward Ross Colton.

När Gabriel Landeskog reducerade till 3-2 kort därefter var det en viss spänning i matchen igen - men två snabba Tampa-mål av Steven Stamkos och Patrick Maroon tog död på spänningen. Corey Perry hade sedan utökat ledningen till 6-2 innan den andra perioden var över. Perrys mål kom dessutom i powerplay - där Tampa Bay fram tills dess hade gått mållösa 14 gånger i rad.

Nikita Kutjerov hade assistpoäng på två av Tampa Bays mål och klev i och med det upp på 26 poäng i slutspelet. Därmed skrev han in sig i historieböckerna som den blott fjärde spelaren någonsin att göra 25 poäng i tre slutspel i rad. Wayne Gretzky (1983-85), Mike Bossy (1981-83) och Bryan Trottier (1980-82) är de enda som i övrigt lyckats med bedriften. Kutjerov är alltså först sedan 80-talet.

Skadad

Den ryske superstjärnan skadade sig emellertid i slutet av matchen, efter en duell med Devon Toews. Kutjerov haltade ut i omklädningsrummet och kunde inte återvända till spel. Det finns i nuläget inga rapporter om hur allvarlig skadan är, eller inte är. Det ska också sägas att Brayden Point, som gjorde comeback tidigare under finalserien, inte spelade i natt.

– Det var ett farligt spel. Vi får se om något händer. Förmodligen inte, konstaterade Victor Hedman efter matchen.

Coachen Jon Cooper var inne på samma spår.

– Det är en kontaktsport, men killen (Toews) vet vad han gör där…

Colorado leder nu finalen med 2-1 i matcher.