Andrej Kuzmenko har gjort sitt val.
Foto: Tomi Hänninen/Newspix24
NHL

Andrej Kuzmenko väljer spel i Vancouver Canucks

ANNONS

Andrej Kuzmenko har gjort sitt val. Nästa säsong spelar den eftertraktade KHL-stjärnan i Vancouver Canucks.
– Jag har följt honom sedan säsongen 2014/15 och har blivit imponerad av hans utveckling, säger svenske general managern Patrik Allvin.

Andrej Kuzmenko har varit den stora, ryska free agent-spelaren från KHL den här säsongen. NHL-klubbarna har flockats kring den poängstarke forwarden som under förra veckan besökte Vancouver Canucks, Edmonton Oilers, Los Angeles Kings och minst ytterligare två amerikanska NHL-klubbar för att bekanta sig närmare med klubbarna.

Nu har 26-åringen gjort sitt val.

Under gårdagskvällen lät Rick Dhaliwal rapportera att Vancouver vunnit dragkampen om Kuzmenko och senare under kvällen bekräftade Canucks att Kuzmenko valt Canucks. Ryssens kontrakt är inte färdigförhandlat ännu, men parterna är i slutskedet av förhandlingarna.

– Jag har följt honom sedan säsongen 2014/15 och har blivit imponerad av hans utveckling och förbättring på isen. När alla detaljer är på plats så ser vi framemot att välkomna honom till Canucks organisation och hjälpa honom att bli en bättre spelare, säger Canucks general manager Patrik Allvin till NHL-klubbens hemsida.

Körde långt för att träffa Kuzmenko

Enligt The Athletic ska en stor faktor i Kuzmenkos val av klubb varit Allvin och tränaren Bruce Boudreaus vilja att ha honom, där Boudreau körde nästan sju timmar från Hershey och Allvin fyra och en halv timme från Pittsburgh för att träffa Kuzmenko i Ann Arbor.

Enligt samma sajt förväntas Kuzmenko få ett maxat entry level-kontrakt med en lönetaksträff på 950 000 dollar, en sign on-bonus på 95 000 dollar samt bonusar som potentiellt kan betala honom ytterligare en miljon dollar. 

Den 26-årige ryssen noterades för 53 poäng på 45 KHL-matcher för SKA St. Petersburg den gångna säsongen och har en VM-turnering med Ryssland på meritlistan.


TV: Tungt bakslag för Tampa när stjärnan tvingas utgå

Den här artikeln handlar om: