Bildbyrån
Europa

Jesper Eliasson klar för norska Stjernen

ANNONS

Efter ett par röriga år med utlåningar och klubbyten är Jesper Eliasson nu klar för spel utomlands. Han ansluter till norska Stjernen.

Jesper Eliasson har två minst sagt svåra år bakom sig. För två år sedan värvades han av Färjestad, men skulle lånas ut till Karlskrona i HockeyAllsvenskan. De tvångsdegraderades dock till HockeyEttan, och Eliasson hamnade i stället i Salzburg.

Förra säsongen var tanken att Färjestad skulle satsa på honom, men de plockade i stället in Dominik Furch och Eliasson lånades ut till sin tidigare klubb Almtuna. Där blev det bara tio matcher innan den JVM-meriterade målvakten lånades ut på nytt, den här gången till Väsby i HockeyEttan.

Nu är den Detroitdraftade målvakten tillbaka i en högstaliga igen. Han har skrivit på för norska ligatvåan Stjernen, skriver de på sin hemsida. 22-åringen kommer där bilda målvaktspar med den ett år yngre Preben Rabben Arntsen

– Vi tror Jesper blir en av de bästa målvakterna i ligan, säger sportchef Darren Treloar till klubbens sajt.{ AD HERE }}

Stjernen coachas kommande säsong av svenske Fredrik Johansson.


Throwback: Filip Gustavsson draftad av Pittsburgh

Den här artikeln handlar om: