Foto: Bildbyrån
Nyhet

Max Görtz flyttar till Finland

ANNONS

Max Görtz lämnade Sverige och Malmö för två år sedan. Efter ett par år i Tyskland flyttar forwarden nu till Finland och KalPa.
–  Vi tror starkt på att han kommer att bli en av stjärnorna i vårt anfall, säger klubbens sportchef Anssi Laine till KalPas hemsida.

Han fick det aldrig att stämma i SHL efter att ha återvänt från Nordamerika. Efter två år i Tyskland är Max Görtz nu klar för spel i finska Liiga.

Det är KalPa som har knutit till sig den svenske forwarden.

– Max är precis den sortens spelare vi har letat efter. Max är bra på att åka skridskor, han har en bra målskytt och ett extremt bra skott. Han för med sig en spets och välbehövlig beslutskraft, säger Anssi Laine till klubbens hemsida.

Efter att ha återvänt till Sverige från spel i AHL och ECHL 2017 blev det tre säsonger i Malmö Redhawks där det totalt blev 57 poäng. Efter tiden i Malmö flyttade forwarden vidare till Tyskland där det först blev en säsong i Grizzlys Wolfsburg och sedan en säsong i Schwenninger Wild Wings. Den senaste säsongen blev det 37 poäng på 50 matcher i grundserien.

Blir kvar minst två år

Det var i tisdags som svensken fick beskedet att det inte skulle bli någon fortsättning i den tyska klubben. Men nu är 29-åringen alltså presenterad av en ny klubb.

– Jag har hört mycket om KalPa och Kuopio, så det är fantastiskt att vara en del av KalPa-gemenskapen,

Kontraktet med KalPa sträcker sig över de kommande två säsongerna.


TV: Throwback – Dmytro Timashov draftad av Toronto 2015

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL