Jaedon Descheneau
Foto: Bildbyrån
Finska ligan

Jaedon Descheneau byter klubbadress inom Finland

ANNONS

Jaedon Descheneaus tid i Malmö blev kortvarig. Kanadensaren floppade rejält och flyttade vidare efter tre månader. Nu byter kanadensaren klubb igen och lämnar TPS för SaiPa. 
– Jaedon är motiverad och vill visa att han redan är på den högsta nivån i Europa, säger SaiPas general manager på klubbens hemsida. 

Under sin andra säsong i svensk hockey stod Jaedon Descheneau för imponerande 32 poäng på 52 matcher i grundserien för Brynäs. Kanadensaren flyttade då vidare till Malmö, men tiden i Skåne blev inte lika framgångsrik. Blott tre månader senare styrdes flyttlasset vidare igen. Det blev endast tio matcher och en värvning av Malmö som endast kan beskrivas som en flopp.

Efter att ha avslutat säsongen i finska TPS, där han gjorde 13 poäng på 27 matcher, väljer nu Desheneau att göra ytterligare en flytt. Den nu 28-årige kanadensaren har skrivit på ett ettårsavtal med SaiPa. Han väljer alltså att stanna åtminstone ytterligare ett år i den finska ligan.

"Alltid varit av den åsikten"

Enligt SaiPas general manager Jussi Markkanen har de varit intresserade av Descheneau under en längre tid.

– Han var med i diskussionerna för mer än ett år sedan, men bestämde sig ändå för att åka till Sverige vid det laget. Vi har alltid varit av den åsikten att det här är en spelare som passar bra med vår puckspelstil, säger Markkanen till klubbens hemsida.


TV: Evander Kanes omdiskuterade tackling

Den här artikeln handlar om: