Emil Alba & Henrik Malmström
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Emil Alba förlänger med Södertälje

ANNONS

Emil Alba var en av de spelare som klev fram när Södertälje behövde det som mest i säsongsavslutningen. Nu skriver forwarden på för ytterligare ett år i klubben. 
– Känslan är att han är revanschsugen efter fjolåret, säger Emil Georgsson. 

Efter ett genombrott i MoDo, där han kämpat sig upp genom ungdomsleden, fick Emil Alba styra vidare till Västervik och sedan Södertälje. Där har han nu gjort två säsonger. Under den senaste var han en av de spelare som visade vägen för sina lagkamrater när det Allsvenskan-kontraktet skulle säkras. 

Nu meddelar klubben att 24-åringen har skrivit på ett avtal som sträcker sig över den kommande säsongen. 

– Det känns bra att vi hittat en lösning med Emil. Känslan är att han är revanschsugen efter fjolåret och jag ser honom som en mångfacetterad spelartyp som kan spela på många positioner och i alla spelformer, dessutom en uppskattad lagkamrat, säger sportchef Emil Georgsson på klubbens hemsida.

Ska ta nästa steget i utvecklingen

Det tidigare kontraktet gick ut efter den gångna säsongen. Men nu blir han kvar för att ta nästa steg i sin utveckling. Under sina fyra senaste säsonger har han efter samtliga stannat på runt tjugo poäng i grundserien. 

– Jag tror vi alla inklusive Emil väntar på att se han ta det där ”nästa klivet” och mina förväntningar är att få se en laddad Emil när vi kliver på isen i augusti, säger Georgsson.


TV: Han blir Hockeyallsvenska slutspelets MVP

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL