Foto: USA Today Sports / Bildbyrån
NHL

Uppgifter: Alla spelare hänger löst i Chicago – utom stjärntrion

ANNONS

Chicago Blackhawks har ett behov av att bygga om laget. Och enligt Nordamerikanska uppgifter kan i princip hela laget hänga löst.
– Blackhawks provar värdet på alla i laget som andra lag frågar om, säger Sportsnets Elliotte Friedman segmentet 32 thoughts.

Det har varit en tyngre period för Chicago Blackhawks efter storhetstiden med tre Stanley Cup på sex år.

Den nye general managern Kyle Davidson ser nu ut att vilja bygga om laget – rejält. Enligt Elliotte Friedman i 32 thoughts hänger samtliga spelare löst – utom stjärntrion med Patrick Kane, Jonathan Toews och Seth Jones.

De tre spelarna sitter på kontrakt med en så kallad “no movement”-klausul. Något som gör att Chicago inte kan flytta på spelarna utan tillåtelse.

Vill ha ett val i förstarundan

Men resten av laget däremot är tillgängliga för en trejd. Och nu kommer alltså rapporter om att det minst sagt finns intresse från Blackhawks håll att få till något.

– De är villiga att lyssna som en annan general manager sa. Det är som med Brandon Hagel. Kan du ge dem ett erbjudande som de verkligen kommer fundera på, säger Elliotte Friedman och syftar på trejden som tog Hagel från Chicago till Tampa Bay. 

När klubben trejdade till sig Seth Jones gjorde man det genom att offra sitt förstarunda-val i den kommande NHL-draften. Nu finns det därför en ambition att jobba sig uppåt på draftordningen.

– Chicago är ett lag att hålla koll på under de kommande veckorna. Blackhawks provar värdet på alla i laget som andra lag frågar om.


TV: Kenny Jönsson om sitt sanslösa 2006

Den här artikeln handlar om: