Foto: Bildbyrån
Finska ligan

Niklas Arell blir kvar i Finland – förlänger med TPS

ANNONS

Niklas Arell var en av spelarna som lämnade HV71 efter degraderingen till Hockeyallsvenskan. Efter en säsong i Finland väljer backen att förlänga med TPS Åbo. 
–  En av våra bästa och mest pålitliga backar, säger spelarkoordinatorn Tomi Kallio. 

Den storvuxne backen Niklas Arell flyttade efter tre säsonger i Malmö till HV71 inför säsongen 2020/21. När den säsongen sedan summerades hade laget åkt ur den högsta serien och Arell sökte efter en ny klubbadress. 

Han valde då inte att spela kvar i Sverige och SHL. Valet istället föll på finska TPS Åbo. Efter en säsong i Finland meddelar klubben nu att Arell har skrivit på en förlängning. Det nya kontraktet sträcker sig över den kommande säsongen. 

– Jag tycker att Arell var en av våra bästa och mest pålitliga backar förra säsongen. Uppföljningsavtalet med honom ger oss god kontinuitet till försvaret, säger TPS spelarkoordinator Tomi Kallio på klubbens hemsida.

Den nu 31-årige backen har Djurgården som ungdomsklubb och har tidigare kopplats ihop med en flytt tillbaka till Stockholmsklubben. Men Arell som stod för 13 poäng på 78 matcher stannar istället kvar i TPS. Trots allt tog sig klubben hela vägen till final där de förlorade serien med 1-4 mot Tappara. 


TV: Siktar mot Europa – efter avskedet från Timrå

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL