Foto: Bildbyrån
NHL

Carey Price får Masterton Trophy

ANNONS

Carey Price resa tillbaka från knäoperation och missbruk har inte varit lätt. 
Nu får målvakten ta emot Masterton Trophy för sin dedikation till sporten. 
–  Jag har alltid varit en kämpe och jag ger inte upp, säger Price. 

Inför säsongen 2021/22 gick Carey Price igenom en tung period som ishockeyspelare och människa. Han genomgick en knäoperation som innebar att han inte kunde spela på tio till tolv veckor. Då började den 34-åringen fråga sig om karriären kanske var över. Samtidigt gick han genom en tuff period utanför isen. I oktober valde han att ta hjälp av NHL/NHLPA's hjälpprogram för att behandla sitt missbruk. 

Nu väljer ligan att prisa Price för hans ihärdighet och dedikation. Montreal-målvakten får ta emot Masterton Trophy. Ett pris som delas ut årligen i NHL till den spelare som bäst visat just ihärdighet, sportslighet och dedikation till sporten, under säsongen.

– Det här var verkligen tufft, men jag har alltid varit en kämpe och jag ger inte upp. Jag kommer göra allt jag kan för att förbereda mig inför nästa säsong, säger Price efter säsongen till NHL.com.

Kommer förbereda sig för spel

Det blev endast fem matcher för Price under de gångna säsongen. Han vet inte än vad som händer framöver, men han kommer att förbereda sig för att spela kommande säsong. 

– Jag tror inte att jag vet hur det kommer se ut förrän senare i sommar när jag har tagit alla nödvändiga steg för att ta mig ut på isen igen, säger Price till NHL.com.

Klubben väntar sig inte något särskilt förtydligande förrän tidigast i juli. 

– Ibland är det bara ett läge där vi får se hur knät svarar på behandlingen. Jag tor att det enda sättet att få det helt tydligt är om vi på något sätt får veta att han inte kan spela. Annars måste vi fortsätta in på säsongen och se hur hans knä svarar på belastningen under säsongen, säger Montreals general manager Kent Hughes.


TV: Zibanejads superkväll i match sju

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL