Är Sebastian Aho för ensam i Carolina?
Foto: James Guillory-USA TODAY Sports
NHL med Uffe Bodin
Uffe Bodin om Carolina Hurricanes säsong 2021-22

Riktigt bra – men inte bra nog. Carolina Hurricanes säsong tog snöpligt slut redan i andra rundan och nu ställer sig nog många samma fråga som coachen Rod Brind'Amour efter uttåget mot New York Rangers: har laget tillräckligt med spets för att gå hela vägen? Den här sommarens stora prioritet bör vara att hitta offensiv stjärnlyster. 

  • “En alltför ensam poängkung”
  • “Stor prestigeinvestering med skral utdelning – hittills”
  • “Skandalspelaren som blev en succé”
  • “Långa free agent-listan bådar för stora förändringar”

Med sina 116 poäng i grundserien var Carolina Hurrianes grundseriens poängmässigt sett tredje bästa lag efter Florida Panthers och Colorado Avalanche. De släppte in minst antal mål av samtliga lag i ligan och såg inför slutspelet ut som en klubb att räkna med. 

Men i slutändan gick det inte så bra.

Det blev ett ganska bisarrt slutspel där laget vann samtliga sju hemmamatcher innan den tunga förlusten i match sju av serien mot New York Rangers – och samtidigt förlorade samtliga sex bortamatcher man spelade. Den där tryggheten som “Canes” visade upp under grundserien infann sig inte riktigt i slutspelet. Man såg glimtar av briljans, men också en sporadisk instabilitet. I slutändan föll man på eget grepp. 

Efter nederlaget mot New York Rangers undrade coachen Rod Brind'Amour om hans lag hade målskyttarna för att få jobbet gjort. De orden borde ringa i öronen på general managern Don Waddell när han förbereder sig för vad som kan bli en synnerligen händelserik sommar i Raleigh.

Utifrån åtta olika kategorier analyserar Uffe Bodin samtliga 32 NHL-lag efter säsongen. 

LÄS VIDARE MED PLUS
Månadsvis
69 kr / mån
Tillgång till allt material på Hockeysverige.se
Ingen bindningstid
Förnyas automatiskt
Årsvis
659 kr / år
Tillgång till allt material på Hockeysverige.se
Förnyas automatiskt
Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL