Darryl Sutter.
Foto: Sergei Belski-USA TODAY Sports
NHL

Darryl Sutter vinner Jack Adams Award

ANNONS

Calgary Flames var ett topplag i NHL den här säsongen. 
Nu prisas lagets coach Darryl Sutter med Jack Adams Award som NHL:s bästa tränare. 

Darryl Sutter har varit verksam som coach och general manager i NHL under över 30 års tid. 

Nu prisas han då för första gången av NHL då han utses till ligans bästa tränare genom att vinna Jack Adams Award efter att ha gjort Calgary Flames till ett topplag i NHL. 

Han fick ta emot priset av sin storebror Brian Sutter som själv vann Jack Adams Award 1991 – för 31 år sedan. 

– Det är väldigt länge sedan och när jag tänker tillbaka på när han vann det så gjorde han ett otroligt jobb, speciellt som en ung coach med en press vi får möta. Jag är väldigt hedrad att just Brian berättade det för mig och jag accepterar Jack Adams Award för hela min familj, säger Darryl Sutter i ett uttalande

Darryl Sutter tog över Calgary Flames förra året då laget hade en mycket tung säsong och missade slutspel. Men under 63-åringens ledning den här säsongen har Flames förvandlats till ett topplag i NHL. De vann Pacific Division med 111 poäng på 82 matcher vilket var sjätte bäst av alla 32 lag i ligan. Calgary åkte dock ut i konferenssemifinalen mot Edmonton Oilers i Stanley Cup-slutspelet. 

Calgary Flames har varit lite av ett “svensklag” den här NHL-säsongen då de har haft hela sex blågula spelare i truppen den här säsongen i form av Jacob Markström, Rasmus Andersson, Oliver Kylington, Elias Lindholm, Mikael Backlund och Calle Järnkrok


TV: McDavids megatackling får publiken att jubla

Den här artikeln handlar om: