Filip Sandberg.
Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån
SHL

Filip Sandberg närmar sig lösning: "Har ett konkret bud"

ANNONS

Det har hunnit gå över en månad sedan Filip Sandbergs avtal med Skellefteå löpte ut. Nu går den Tre Kronor-meriterade forwarden utan kontrakt – men det ser det snart ut att bli ändring på.
– Vi har ett konkret bud från en SHL-klubb, säger agenten Andreas Johansson till hockeysverige.se.

Filip Sandberg återvände till SHL under den gångna säsongen efter att ha spenderat ett halvår i den finska klubben TPS. Den Tre Kronor-meriterade forwarden skrev då på ett kontrakt med Skellefteå för säsongen ut, men sedan det avtalet löpte ut har det varit relativt tyst kring forwardens framtid.

– Vi har tagit det rätt ”piano” efter säsongen och Filip har varit rätt lugn i situationen. Han har inte skrivit på för någon, men däremot har det börjat hända grejer den senaste tiden. Jag tror att något ska kunna bli klart inom de närmaste veckorna. Det finns lag som är intresserade, säger agenten Andreas Johansson till hockeysverige.se.

“Vi har ett konkret bud”

I en intervju med hockeysverige.se för en dryg månad sedan berättade Johansson att man förde diskussioner med Skellefteå kring en fortsättning.

– Skellefteå är alltjämt med i matchen och ligger bra till, säger Johansson. 
– Vi har haft respekt för att de har en del spelare ute i världen som de vill ha hem. De är en av klubbarna som ligger bra till, men de har inte kommit med något konkret anbud ännu. Sedan får vi se om de gör det snart.

Har det kommit konkreta bud från andra klubbar?
– Vi har ett konkret bud från en SHL-klubb, ja.

“Jag har pratat med HV71”

Sandberg har tidigare representerat HV71 i SHL, där han vann SM-guld 2017 och producerade 30 poäng säsongen 2020/21. Johansson bekräftar att han fört diskussioner med SHL-nykomlingen.

– Jag har pratat med HV71, men därifrån har vi inget konkret ännu. Sedan får vi, liksom i fallet med Skellefteå, se om det kommer.

Den 27-årige stockholmaren producerade fem poäng (3+2) på 22 matcher för Skellefteå i SHL den gångna säsongen samt ytterligare tre poäng (2+1) på sex matcher i kvartsfinalserien mot Färjestad.


I FOKUS: Allt med stjärnsvensken ifrån nattens bragd

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL