Martin St. Louis.
Foto: Sergei Belski/USA TODAY Sports
NHL

Martin St. Louis blir permanent huvudtränare i Montréal

ANNONS

Martin St. Louis tog över som interimtränare i Montreal Canadiens under säsongen. I dag meddelar klassikerklubben att St. Louis blir huvudtränare på permanent basis.

I början av februari utsågs Martin St. Louis till interimtränare i Montréal Canadiens efter att klassikerklubben bestämt sig för att sparka den dåvarande huvudtränaren Dominique Ducharme efter svaga resultat som parkerat Canadiens i bottenskiktet av NHL-tabellen.

Under St. Louis ledning höjde laget sin poängprocent från 25,6 procent till 43,2 procent, men lyckades trots det inte undvika jumboplatsen i NHL:s totala tabell.

Uppryckningen var dock så pass bra så att 46-åringen får förnyat förtroende på Canadiens tränarbänk. Under onsdagen meddelade klubben att St. Louis tecknat ett nytt treårskontrakt med klubben som permanent huvudtränare.

– Martin är en beprövad ledare och en bra kommunikatör som har en stor förståelse och passion för hockey. Hans intåg i klubben gav ny energi till gruppen och vi ser framemot att ha honom på bänken för att leda vårt lag i framtiden, säger klubbens general manager Kent Hughes.

Tränade sonens lag 

Innan St. Louis tog över som interimtränare i Montréal hade 46-åringen bara varit tränare på ungdomsnivå. Han hämtades in till Canadiens från Mid Fairfield Rangers U13-lag, där han coachade sin son Mason.

Under sin spelarkarriär vann St. Louis en Stanley Cup-titel med Tampa Bay Lightning och vann poängligan i NHL vid två tillfällen. 2004, samma år som han bärgade titeln med Tampa, utsågs han till NHL:s främste spelare.


TV: Experten: Det är Rangers fördel mot Tampa Bay

Den här artikeln handlar om: