Chris Tanev.
Foto: Sergei Belski-USA TODAY Sports
NHL

Chris Tanev tvingas till operation – kan missa starten av nästa säsong

ANNONS

Chris Tanev spelade skadad under Stanley Cup-slutspelet.
Nu tvingas han till en axeloperation som gör att han kan missa starten av nästa säsong. 

Calgary Flames åkte ut ur Stanley Cup-slutspelet efter att ha förlorat med 4-1 i matcher mot värsta rivalen Edmonton Oilers.

De var då utan en av lagets allra viktigaste pjäser under serien då nyckelbacken Chris Tanev missade de tre första matcherna i serien innan han återvände och spelade i den fjärde och femte matchen mot Oilers. Detta på grund av en skada som han fick i den sjätte matchen av serien mot Dallas Stars. 

– Alla vill spela varje match, speciellt i slutspelet. Jag är inte den första som spelar skadad och kommer inte heller vara den sista. Om jag känner att jag kan spela och hjälpa laget så är det vad jag vill göra, säger Tanev enligt nhl.com. 

Tvingas till lång rehab

Skadan kan dock skapa problem för både Tanev och Flames. 32-åringen kommer nämligen tvingas till axeloperation och förväntas genomgå rehabträning i fyra till sex månader vilket gör att han riskerar att missa starten på nästa säsong. 

– Vi får se hur det går, jag är säker på att vårt medicinska team kommer ha en uppdatering om en exakt tidslinje efter att operationen är gjord. Min axel hade gått ur led och jag kommer behöva operera min labrum (ledläpp) som är avsliten, säger Tanev.

Chris Tanev är en av de bästa defensiva backarna i NHL men den här säsongen stod han för personbästa sett till poäng med 28 poäng på 82 matcher för Calgary Flames. 


TV: Siktar mot Europa – efter avskedet från Timrå

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games