VM 2022

Kanada vidare till final – krossade Tjeckien

Kanada och Finland möts igen. För tredje gången i rad spelar nationerna mot varandra i en VM-final. Det efter Kanadas seger mot Tjeckien med 6-1.

Det som såg så ljust ut för Tjeckien. Det stjärnspäckade laget som hade spelat upp sig rejält startade semifinalen piggt.

Och man fick också med sig flera utvisningar första tio. Något som man tog tillvara på då David Krejci med ett stenhårt slagskott öppnade målskyttet.

Men i slutet av den första perioden fick Kanada med sig en välbehövlig kvittering via Dylan Cozens som man kunde bygga vidare på.

Tre på tre

För det var just det man gjorde i den andra perioden. Med tre mål på ungefär tre minuter i den andra akten dödade man semifinalen mot Tjeckien. Först var det Adam Lowry i numerärt överläge, sedan var det Kent Johnson bara dryga minuten efter och tillslut var det pånyttfödde Mathew Barzal som utökade ledningen ytterligare.

Tre ödesdigra minuter för Tjeckien som inte klarade av att resa sig.

I den tredje perioden kom dödsstöten när Cole Sillinger gjorde 5-1 bara tre minuter in.

Möter Finland – igen

Luften hade gått ur det tjeckiska laget som gjorde ett par försök att ta sig in i matchen, men närmare än en straffmiss av David Pastrnak kom man aldrig.

Utan Kanada kunde kontrollera hem den sista perioden utan några större ansträngningar. Dylan Cozens kunde till och med utöka ledningen och fastställa slutresultatet 6-1.

Nu väntar hemmanationen Finland i final. Ett lag som man inte är helt ovana att möta i final. De tre senaste VM-turneringarna har nationerna drabbats samman i matchen om guldet. Den första gick till Finland, den andra till Kanada och den tredje vinnaren avslöjas på söndagskvällen.

TV: Så summeras Tre Kronors VM