Bildbyrån
SHL

Daniel Viksten dementerar ryktet: "Jag vet inte var det kommit ifrån"

ANNONS

Daniel Viktsten har ryktats vara på väg tillbaka till Örebro. 
Nu dementerar han detta i en intervju med NA. 
– Just nu har jag ett år kvar på mitt kontrakt med Färjestad, säger Viksten. 

Daniel Viksten gjorde fyra säsonger i Örebro mellan 2014 och 2018 innan han valde att ta flyttlasset till Karlstad. Där har han sedan dess i stadig takt blivit en allt viktigare spelare för Färjestad. 

Under 2020/21 tog han hem skytteligan, delad med Rögles Simon Ryfors, på 25 mål. När den nyligen avslutade säsongen summeras står han med en guldmedalj runt halsen. Men det dröjde inte lång tid efter SM-guldet innan ryktena började florera om att Viksten skulle vara på väg tillbaka till Örebro. 

Nu dementerar han ryktet på egen hand i en intervju med NA.

– Jag vet inte ens var ryktena kommer ifrån. Inte en aning. Jag fick en massa sms. Jag fick också frågor från journalister som knappt hann gratta till guldet innan frågan kom att jag var klar för Örebro, säger Viksten till NA.

"Jag har kontrakt nästa år"

Den nu 32-årige Mora-produkten har däremot ett år på kontraktet och menar att han inte kommer att lämna innan det är slut. 

– Jag var tvungen att ringa min agent och fråga om något hänt bakom ryggen på mig. Men så var det inte. Jag har kontrakt nästa år. Jag vet inte om folk fick för sig eftersom jag hade klausuler och inte använde dem, att jag då skulle ha utgående kontrakt. Jag vet inte var det kommit ifrån. 

Däremot har han ett starkt band till Örebro och menar att en flytt tillbaka till staden i framtiden absolut är aktuell. 

– Just nu har jag ett år kvar på mitt kontrakt med Färjestad. Sedan får vi se efter det. Vi kommer att flytta till Örebro någon gång. Sedan om jag spelar hockey då får vi se.

Viksten bidrog med 39 poäng (18+21) på 51 matcher i grundserien och sedan nio på 19 i slutspelet under vägen till Färjestads SM-guld. 


TV: Därför blev Färjestad svenska mästare

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL