Martin Gudmundsson.
Foto: Carl Sandin/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Martin Gudmundsson blir sportchef i Västervik

ANNONS

Huvudtränaren Martin Gudmundsson har vikarierat som sportchef i Västervik sedan Emil Georgssons avsked. Nu står det klart att Gudmundsson kommer att ha dubbla roller i den allsvenska klubben nästa säsong.

Den gångna allsvenska säsongen hade bland andra Tingsryd (Magnus Bogren) och Kristianstad (Mikael Gath) en lösning där tränaren även jobbade som sportchef i klubben.

Västervik hade inte den lösningen, då Emil Georgsson skötte sportchefsjobbet, medan Martin Gudmundsson fokuserade på sitt jobb som huvudtränare. Efter att Georgsson nu lämnat klubben för sportchefsjobbet i Södertälje väljer Västervik att gå samma väg som sina allsvenska kollegor.

Tar på sig dubbla roller

Gudmundsson har sedan Georgssons avsked vikarierat som sportchef i klubben, men nu står det klart att han kommer att ta på sig dubbla roller som tränare och sportchef under den kommande säsongen. Det meddelar Västervik via sin hemsida.

Till sin hjälp kommer Gudmundsson att få målvaktstränaren Gabriel Remelin, som utöver sin roll som målvaktstränare även kommer att vara assisterande sportchef. Västervik skriver via sin hemsida att styrelsen även kommer att utse ett sportråd som stöd för Gudmundsson i större frågor.

Västervik slutade på en åttondeplats i Hockeyallsvenskan förra säsongen och åkte ut i kvartsfinalen mot HV71. Inför den kommande säsongen har laget gjort klart med Ludwig Stenlund från Vita Hästen samt Ian Edmondson från Ålborg.


TV: Ullmark om skillnaderna mellan Stanley Cup och VM

Den här artikeln handlar om: