STANLEY CUP-SLUTSPELET
Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Tampa Bay Lightning avancerar – sveper Florida Panthers

ANNONS

Tampa Bay Lightning är första lag att säkra sin plats i konfersfinal.
Detta efter att man i natt fullbordat en svepning mot Florida Panthers.
Lightning vann den fjärde matchen med 2–0 – efter en stormatch från Andrej Vasilevskij.

Den ryske stjärnmålvakten Andrej Vasilevskij räddade hela 49 skott i nattens möte med Florida Panthers när Tampa Bay Lightning säkrade sin plats i konferensfinalen. Tampa Bay vann matchen med 2–0 och fullbordade därmed sin svepning av Presidents' Trophy-vinnaren.

Vasilevskij släppte bara in tre mål på de fyra matcherna mot Florida, som i grundserien var ligans överlägset målgladaste lag.

– Min insats var inget speciellt. Killarna blockerar skott konstant och de bryter ben för att stoppa pucken. Det var en sådan bra laginsats i dag. Det är inte bara jag. Jag försöker bara göra mitt jobb så bra som möjligt, säger Vasilevskij till NHL.com.

Lightning har i och med nattens 2–0-seger, där målen gjordes av Pat Maroon och Ondrej Palat i den tredje perioden, vunnit tio raka slutspelsserier i Stanley Cup. Bra två NHL-klubbar (New York Islanders och Montreal Canadiens) har lyckats med det tidigare.

“Vi vill vinna tolv raka”

Nu väntar antingen New York Rangers eller Carolina Hurricanes i konferensfinalen.

– Det här är en speciell grupp, helt klart. Det fina är att ingen är nöjd. Vi vill vinna tolv raka serier, säger lagkaptenen Steven Stamkos.

För Florida Panthers innebar nattens förlust att en annars jättefin säsong, där laget var ligans poängbästa lag i grundserien, får ett abrupt slut.

– Det är jobbigt. Att bli svept på det här sättet är jobbigt. Det svider och det gör ont, säger Panthers back Aaron Ekblad.

Tampa Bay Lightning – Florida Panthers 2–0 (0–0, 0–0, 2–0)
Tampa Bay: Pat Maroon (2), Ondrej Palat (4).
Florida: -

Tampa Bay vidare till konferensfinal efter 4–0 i matcher.

Den här artikeln handlar om: