Anders Lindbäck återvänder till Brynäs

Brynäs har landat sin drömvärvning på målvaktssidan. 
Andes Lindbäck vänder hem till Gävle efter 13 år på övrigt håll. 
– Det känns fantastiskt att få äran att dra på sig Brynäströjan igen, säger Lindbäck till klubbens hemsida

2009 lämnade Anders Lindbäck sin hemstad Gävle och Brynäs och sedan dess har han spelat för Timrå och Rögle i SHL samt gjort 130 NHL-matcher, 87 KHL-matcher samt en säsong i schweiziska HC Davos. 

13 år efter att han lämnade klubben är Anders Lindbäck nu tillbaka i Brynäs IF igen. 

– Det känns fantastiskt att komma hem till Gävle och få äran att dra på sig Brynäströjan igen. Att få spela inför alla fantastiska brynäsare är något som jag drömt om länge, säger Lindbäck till klubbens hemsida och fortsätter:
– Viljan av att komma hem har alltid funnits där. Jag menar, ett SM-guld med Brynäs skulle slå allt. Jag kommer från några riktigt bra säsonger och känner att jag är i mina bästa år. Nu kommer jag hem för att visa vad jag kan och för att vinna.

”Kommer bidra till att vi blir ett bättre lag”

De senaste åren har Lindbäck levererat toppsiffror i KHL där han har spelat för Torpedo Nizhny Novgorod samt Jokerit och han har då även fått spela i Tre Kronor. 

Landslagsmålvakten återvänder nu hem på ett kontrakt som sträcker sig över de tre kommande åren, till 2025. 

– Givetvis känns det otroligt bra att Anders väljer att komma hem till Brynäs igen. Både som en skicklig målvakt och som den ödmjuka person han är. Han är en storväxt målvakt som är väldigt rörlig och läser spelet bra. Med sin skicklighet och rutin kommer han definitivt bidra till att stärka vår målvaktssida och att vi blir ett bättre hockeylag, säger sportchef Johan Alcén.


TV: Därför blev Färjestad svenska mästare

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: