Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

William Eriksson skriver på för AIK

ANNONS

William Eriksson väljer att flytta vidare från moderklubben. Björklövens forward är klar för en flytt till AIK. 

Under måndagen meddelade Björklöven att en rad spelare var på väg ut ur klubben. En av dem var den egna produkten William Eriksson

Nu meddelar AIK att den 24-årige forwarden har skrivit på ett tvåårskontrakt med Stockholmslaget, som alltså sträcker sig över säsongen 2023/24.

William är en rightare som jobbar hårt över hela banan och har ett bra skott som han mer än gärna använder. Han är en spelare jag tror är precis i startgropen för sitt lyft och det inte minst efter säsongen som varit, säger AIK:s sportchef Christoffer Malm på klubbens hemsida.

"Har gynnat mig i längden"

Eriksson kom fram genom Björklövens ungdomsled innan han 2014 valde att flytta till MoDo. Efter några år i deras organisation och endast två matcher i A-laget flyttade han tillbaka till moderklubben. Sedan dess har han utvecklats rejält och gjorde sin poängbästa grundserie den gångna säsongen med 25 poäng på 52 matcher. 

– Det har varit grymt bra lag i 'Löven', vi har varit i final i tre år i rad och jag tror att konkurrensen som vi har haft har gynnat mig i längden. Det är många bra spelare som jag fått spela med och jag har lärt mig mycket av det, säger Eriksson.


TV: "En av de bättre SM-finalerna vi sett"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL