Se situationen i videospelaren ovan.

Sidney Crosby ut skadad – Rangers reducerar serien

Pittsburgh Penguins hade chansen att säkra avancemang vid seger.
I stället förlorade de med 5-3 mot New York Rangers – samtidigt som superstjärnan Sidney Crosby fick kliva av skadad efter en tackling av Jacob Trouba.

Efter att ha vunnit båda sina hemmamatcher i Pittsburgh så hade Penguins slagläge när serien vände tillbaka till New York för den femte matchen lagen emellan.

Seger under natten skulle innebära avancemang till kvartsfinal i Stanley Cup-slutspelet.

Så blev det dock inte. I stället fick Pittsburgh dubbla smällar i form av en 5-3-förlust samt att superstjärnan Sidney Crosby tvingades kliva av skadad efter en tackling av Jacob Trouba i den andra perioden.

Trouba kommer in och träffar Crosby högt upp och Pittsburghkaptenen var sedan groggy och gick ut i omklädningsrummet utan att återvända till spel i matchen.

Coachen Mike Sullivan sade sedan att de skulle utvärdera Crosbys skada och när han fick frågan om tacklingen på presskonferensen så svarade han ilsket:

– Såg du tacklingen? Då tycker du förmodligen likadant som jag gör nu, sade Sullivan.

Tjecken sköt segermålet för Rangers

Matchen då?
Pittsburgh hade tagit ledningen med 2-0 tidigt i den andra perioden men Rangers vände till 3-2 där bland annat just Trouba gjort ett av målen.

Penguins kvitterade till 3-3 då Jake Guentzel sköt sitt andra mål i matchen och sitt sjunde (!) mål i serien. Men i den tredje perioden kunde Rangers dra ifrån och vinna med 5-3 där tjecken Filip Chytil sköt segermålet.

Pittsburgh Penguins har en ny chans att säkra avancemang på hemmaplan i nästa match då serien återvänder till Pittsburgh för den sjätte matchen. Det återstår att se om Sidney Crosby kan spela i den matchen eller inte.

New York Rangers – Pittsburgh Penguins 5–3 (0-1,3-2,2-0)

New York: Adam Fox (3), Alexis Lafrenière (2), Jacob Trouba (1), Filip Chytil (1), Ryan Lindgren (1).
Pittsburgh: Jake Guentzel 2 (7), Kris Letang (1).

Pittsburgh Penguins leder serien med 3-2 i matcher.

TV: Höjdpunkter från Rangers seger