Bildbyrån
NHL

Lucas Raymond nobbas från Calder-nomineringen

ANNONS

Lucas Raymond har tagit NHL med storm under sin första säsong i Nordamerika och har varit en av ligans hetaste rookies. Men nu när Calder Trophy ska delas ut finns han inte med bland de nominerade. 

Calder Trophy delas ut till den spelare som ansens vara bäst av de spelare som gör sin första säsong i ligan. 

Lucas Raymond är enligt många en av de spelare som borde vara med och slåss om de ärofyllda priset. Men när ligan presenterade de tre finalisterna fanns inte svensken med.

Istället är det Torontos Michael Bunting, Detroits Moritz Seider och Trevor Zegras i Anaheim. som är de tre finalisterna. Detta trots att det endast är Bunting och Zegras som gjort fler poäng än Raymond, av alla nykomlingar. 

På sina 82 matcher i grundserien bidrog Raymond med hela 57 poäng (23+34).

I början av säsongen var det Raymond som pekades ut som den stora favoriten att ta hem priset. På sina första 23 matcher stod han för 21 poäng. Men efter det avtog produktionen under perioder. Från början av december till slutet av januari gjorde han endast två mål och även om han hittade tillbaka lite igen hade bland annat lagkamraten Moritz Seider seglat om 20-åringen.

Det är endast fyra svenskar som tidigare har fått ta emot priset som går till den mesta nykomlingen. Och vi får fortsätta vänta på den femte. 

1995: Peter Forsberg, Quebec Nordiques.

1996: Daniel Alfredsson, Ottawa Senators.

2012: Gabriel Landeskog, Colorado Avalanche.

2019: Elias Pettersson, Vancouver Canucks.


TV: Experterna vill ha fler NHL-spelare till VM

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL