Linnea Johansson.
Foto: Maxim Thore/Bildbyrån
SDHL 1

Linnea Johansson skriver nytt kontrakt med Linköping

ANNONS

Redan förra året skrev Linnea Johansson på ett treårskontrakt med Linköping.
Efter årets succésäsong har OS-forwarden nu omförhandlat sitt kontrakt – och förkortat avtalet.

Förra våren skrev Linnea Johansson på ett treårskontrakt med Linköping. Efter årets succésäsong, där 20-åringen producerade 31 poäng på 32 matcher i SDHL och fick chansen att spela OS med Damkronorna, har parterna nu omförhandlat avtalet.

Via sin hemsida meddelar klubben att parterna enats om ett nytt kontrakt som sträcker sig över den kommande säsongen.

– Jag har haft en väldigt bra säsong och känner verkligen att jag har hittat en trygghet i min spelstil. Jag hoppas kunna bygga vidare på det för att få ut min maximala kapacitet på isen. Det blir femte säsongen för mig i clubens färger och Linköping känns verkligen som mitt hem, säger OS-forwarden till klubbens hemsida.

Johansson SDHL-debuterade med HV71 redan som 14-åring och gjorde totalt 38 matcher med Jönköpingsklubben innan hon började hockeygymnasiet i Linköping. På sina fyra säsonger i Linköping har 20-åringen producerat 71 poäng (30+41) på 144 SDHL-matcher.


TV: Road to SHL - Linköping

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL