Gustav Olofsson.
Foto: David Kirouac/Icon Sportswire
AHL

Gustav Olofsson sköt karriärens första slutspelsmål

ANNONS

Fram till i går hade Gustav Olofsson aldrig spelat en slutspelsmatch å proffsnivå. Då klev den 27-årige backen fram som hjälte för sitt Charlotte Checkers – och sköt sitt första slutspelsmål i karriären.

Gustav Olofsson har spelat proffshockey i Nordamerika sedan 2014, men hade aldrig spelat en slutspelsmatch på professionell nivå inför nattens Calder Cup-möte mellan hans Charlotte Checkers och Bridgeport Islanders.

Då blev den JVM-meriterade 27-åringen stor matchvinnare för sitt Charlotte, då han med drygt tre minuter kvar att spela av den tredje perioden fullbordade Checkers vändning från 0–2-underläge till 3–2-seger.

Olofsson fick tag i en returpuck i slottet och kunde med ett handledsskott överlista Cory Schneider i Bridgeport-målet. Målet var den svenske backens blott tredje fullträff den här AHL-säsongen.

27-åringen, som aldrig spelat junior- eller seniorhockey i Sverige och som är storebror till SHL-stjärnan Fredrik Olofsson, har tidigare spelat NHL-hockey med både Minnesota och Montréal och skrev inför den här säsongen på för expansionslaget Seattle Kraken. Det har dock inte blivit några NHL-matcher för Kraken under säsongen, istället har Olofsson fått en stor roll i farmarlaget där han är assisterande lagkapten.

Charlotte Checkers leder matchserien mot Bridgeport Islanders med 1–0 i matcher.


TV: Experterna vill ha fler NHL-spelare till VM

Den här artikeln handlar om: