Oliver Ekman Larsson, Rasmus Dahlin, Rasmus Asplund och Emil Bemström.
Beijer Hockey Games

NHL-stjärnorna bakom allt – Tre Kronor vinner VM-genrepet

Tre Kronor vinner den sista matchen inför VM med 4-3 mot Finland.
NHL-stjärnorna Rasmus Dahlin, Emil Bemström, Rasmus Asplund och Oliver Ekman Larsson låg då bakom alla fyra målen.

Under söndagen spelade Tre Kronor sin sista match innan VM i Tammerfors drar igång då de ställdes mot Finland hemma i Stockholm för den avslutande matchen i Beijer Hockey Games.

Det blev då en drömstart för de blåklädda svenskarna som tog ledningen redan efter 50 sekunder där Max Friberg fick in pucken i nät efter passning av Rasmus Asplund och Joel Kellman

Dahlin presenterade sig direkt

Rasmus Dahlin var klar för spel i matchen mot Finland inför VM och han visade direkt upp sig framför den svenska publiken. Efter fem minuters spel följde han med upp i anfallet på ett fint sätt och släppte över pucken till Emil Bemström som läckert spelade över centrallinjen till kaptenen Joakim Nordström som satte 2-0.

Strax därefter väntade spel i fyra-mot-fyra och då kom reduceringen för Finland då den finske OS-guldhjälten Sakari Manninen satte 2-1. Finland spottade upp sig i matchen och kom även ut som det bästa laget i den andra perioden. 84 sekunder in i perioden kom då också 2-2 efter att Manninen blivit fri i slottet och snärtade upp pucken i krysset bakom Magnus Hellberg som vaktade Tre Kronors mål.

Sverige växte dock in i perioden och med 18 sekunder kvar återtog Tre Kronor ledningen efter att Oliver Ekman Larsson släppt över pucken till Rasmus Asplund som läckert skapade yta för sig själv och passade fram till en fristående Joel Kellman som lade in pucken i ett nästan tomt mål.

Inför den tredje perioden så tappade dock Tre Kronor Lucas Wallmark som klev av som en försiktighetsåtgärd efter att ha grinat illa i den andra perioden.

Bemström målskytt igen

Emil Bemström hade tidigare noterats för en assist i matchen men i powerplay klev han fram och blev målskytt, hans andra i turneringen, för 4-2 till Tre Kronor. Rasmus Dahlin stod också för en assist till målet, hans andra passningspoäng i matchen.

Direkt från tekning reducerade däremot Finland och Harri Pesonen sköt in pucken bakom Hellberg bara tolv sekunder efter Bemströms fullträff.

Det blev dock inga fler mål i matchen utan Sverige kunde vinna med 4-3 för sin andra seger i Beijer Hockey Games – men deras första under ordinarie tid. Finland fick dock ingen bra uppladdning inför VM-turneringen på hemmaplan då de förlorade alla sina tre matcher i Beijer Hockey Games.

NHL-stjärnorna ordnade segern för Tre Kronor genom att ligga bakom alla fyra målen. Emil Bemström med 1+1, Rasmus & Rasmus, Asplund och Dahlin, stod båda för två assists vardera medan Oliver Ekman Larsson noterades för en passningspoäng.

Sverige – Finland 4–3 (2-1,1-1,1-1)

Sverige: Max Friberg, Joakim Nordström, Joel Kellman, Emil Bemström
Finland: Sakari Manninen 2, Harri Pesonen,

Drömbeskeden: Backstjärnorna till VM