Bildbyrån
Beijer Hockey Games

Tre Kronor studsade tillbaka – avgjorde i förlängning

Sverige var illa ute länge, men vann andra matchen i Beijer Hockey Games. Henrik Tömmernes avgjorde i förlängning med 3-2-målet och fullbordade vändningen.

I torsdags förlorade Sverige första matchen i Beijer Hockey Games. När de i dag ställdes mot Schweiz i turneringens andra match såg det länge ut att bli ytterligare en tung förlust.

Mål av Timo Meier, till vardags i San Jose Sharks, och Janis Moser såg till att Schweiz hade med sig 2-0 in till första periodpausen.

En andra period utan några mål gjorde att de var hårt pressade. Men med mycket vilja och hjälp av stjärnan Oliver Ekman Larsson, som kom in i truppen inför matchen, kunde man vända och vinna med 3-2 efter förlängning.

NHL-spelarna visade vägen

Sverige fick möjligheten att reducera ett flertal gånger i powerplay, men det dröjde till sju minuter in på den tredje perioden innan första målet kom. Emil Bemström tog vara på Sveriges fjärde powerplay och satte 1-2. Fem minuter senare kunde Oliver Ekman Larsson kvittera och ge sitt lag chansen att plocka alla tre poäng.

Tre poäng blev det inte, utan två. Laget visade stark vilja och avgjorde tidigt i förlängningen genom Henrik Tömmernes.

Segern innebär att Sverige står på två poäng i turneringen inför den sista matchen. Den spelas redan i morgon och då står Finland för motståndet.

TV: Drömbeskedet: Backstjärnorna tackar ja till VM