Rasmus Dahlins framfart är en av många anledningar att gilla var Buffalo Sabres är på väg.
Foto: Bob Frid-USA TODAY Sports
NHL med Uffe Bodin
Uffe Bodin om Buffalo Sabres säsong 2021/22

Konflikten med Jack Eichel höll tillbaka Buffalo Sabres. Men så fort trejden med Vegas Golden Knights hade genomförts förändrades känslan kring laget. Kanske är det, äntligen, nu det vänder för den bespottade klubben och deras luttrade fans.

  • ”40-åringens pånyttfödelse – förlänger han karriärren?”
  • ”Från flopp till mål- och poängkung”
  • ”Rasmus Dahlin – en Norris-kandidat inom ett par säsonger”
  • ”Ett bättre lag – utan Jack Eichel"

När NHL-säsongen skulle till att starta i höstas var det få lag som hade lika mycket domedagskänsla kring sig som Buffalo Sabres. Konflikten mellan klubbledningen och skadade lagkaptenen Jack Eichel hade gått så långt att det inte fanns någon annan utväg än en skilsmässa. Lägg därtill den rekordlånga sviten på tio raka säsonger utan slutspel så har ni säkerligen förståelsen för skepsisen, för att inte säga uppgivenheten, hos Sabres annars trogna supporterskara hade nått höga nivåer.

Men det som kunde ha blivit en ny fiaskosäsong med ännu fler svarta rubriker blev i slutändan ändå… helt okej. Sabres missade slutspel för elfte gången i rad, men för första gången på väldigt länge fanns det positiva vibbar kring klubben. Och de byggdes faktiskt upp i efterdyningarna av Eichels trejd till Vegas Golden Knights.

Kan Buffalo Sabres hitta ett sätt att bygga vidare på det? Alla förutsättningar för att lyckas finns där – om man undviker att upprepa gamla synder.

Utifrån åtta olika kategorier analyserar Uffe Bodin samtliga 32 NHL-lag efter säsongen. 

LÄS VIDARE MED PLUS
Månadsvis
69 kr / mån
Tillgång till allt material på Hockeysverige.se
Ingen bindningstid
Förnyas automatiskt
Årsvis
659 kr / år
Tillgång till allt material på Hockeysverige.se
Förnyas automatiskt
Den här artikeln handlar om: