David Sklenicka (#80) sköt ett av målen.
Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån
Beijer Hockey Games

Ny förlust för Tre Kronor mot Tjeckien

ANNONS

Tre Kronor förlorar återigen mot Tjeckien. 
Den här gången blev det 2-1 till tjeckerna efter att nya Brynäsbacken David Sklenicka och NHL-stjärnan Jakub Vrána gjort målen för Tjeckien. 

När Tjeckien och Tre Kronor möttes förra veckan så vann Tjeckien med hela 9–3, Sveriges största förlust mot Tjeckien/Tjeckoslovakien på 50 år. 

Under torsdagen hade nu Tre Kronor chans till revansch då landslagen möttes i Avicii Arena i Stockholm för Beijer Hockey Games. Det blev då en klart mer målsnål historia mellan lagen.    

Sverige kom ut som ett helt annat lag i kvällens match jämfört med 9–3-förlusten och hade övertaget i den första perioden men det blev inga mål.  

I den andra perioden kom dock målet – för Tjeckien. Det var den nya Brynäsbacken David Sklenicka som sköt målet för tjeckerna och såg till att Sverige var i underläge efter två perioder. Sklenicka verkar trivas mot Tre Kronor då han också sköt två mål i 9–3-vinsten förra veckan.  

NHL-stjärnan sköt matchvinnande målet

Det blev sedan en jakt för Tre Kronor att ta sig tillbaka in i matchen och få till en kvittering men den tjeckiske målvakten Marek Langhamer höll pall för det mesta. 

I stället kunde Tjeckien säkra segern i powerplay med en och en halv minut kvar att spela. Det var då den tidigare Linköpingsspelaren och nuvarande Detroit Red Wings-stjärnan Jakub Vrána som sköt 2–0-målet för att säkra den tjeckiska segern.

Tre Kronor fick visserligen in ett sent reduceringsmål av Linus Karlsson men det blev ändå förlust med 2-1. Vránas lagkamrat i Detroit, Magnus Hellberg, vaktade den svenska kassen och räddade tolv av de 14 skott som han fick på sig. 

Tjeckien vinner därmed sin andra raka match mot Tre Kronor i Euro Hockey Tour. I den andra matchen som spelades i Beijer Hockey Games under torsdagskvällen så vann Schweiz med 3-2 över Finland. Tre Kronor spelar sin nästa match i turneringen mot Schweiz på lördag. 

Tjeckien – Sverige 2–1 (0-0,1-0,1-1)

Tjeckien: David Sklenicka, Jakub Vrána. 
Sverige: Linus Karlsson.


TV: NHL-stjärnorna som kan förstärka Tre Kronor

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL