Ny svensksmäll i natt när Lindholm tvingades utgå
Viaplay
NHL

Dubbla smällar för Boston – Hampus Lindholm skadad i förlusten

ANNONS

Det blev dubbla smällar för Boston Bruins i andra mötet mot Carolina. Hampus Lindholm tog emot en hård smäll och gick av isen i 2-5 förlusten. 
– Han mår inte bra, sade Bostons tränare Bruce Cassidy efter matchen. 

Hampus Lindholm tog emot en rejäl propp i andra mötet mellan Boston och Carolina. Svensken vände upp med pucken bakom Ullmark i målet och var inte beredd på väggen han sedan fick möta. 

Andrej Svetjnikovs smäll på Lindholm var så hård att backen fick kliva av isen. Han återkom sedan inte till isen och misstänks ha råkat ut för en hjärnskakning. 

– Jag gillar den fysiska delen av spelet, men jag lider med honom. Det var en ganska hård smäll och det var på ett ställe där jag egentligen måste tackla honom, men han såg mig inte. Jag var tvungen att göra det, men jag är orolig för honom, säger Svetjnikov i NESN:s sändning.

Bostons tränare Bruce Cassidy höll inte med om straffet för tacklingen. 

– Den kändes hög enligt mig, det var därför han lämnade matchen. Han har en överkroppsskada. Tajmingen var rätt, men den såg ut att ta högt upp. De såg det inte på det sättet. Ibland kollar de på såna situationer, ibland inte, sade Bruce Cassidy efter matchen. 

Inte den enda som klev av 

Lindholm var inte den enda som fick lämna isen med smärtor. Tidigt i den första perioden fick Carolinas burväktare Antti Raanta även kliva av efter att David Pastrnak körd på målvaktens ben och skickat målvakten mot isen.

Pyotr Kochetkov fick ersätta Raanta och gjorde en fint jobb. Matchen slutade 5-2 till Carolina som nu har 2-0 i matcher när serien nu vänder. 


TV: "NHL-svenskarna behövs i VM"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL