Calle Wendt.
Foto: Mats Javerud/Bildbyrån
SDHL 1

Calle Wendt tar över AIK:s SDHL-lag

ANNONS

AIK vann över Malmö i SDHL-kvalet. 
Nu plockar AIK också Malmös tränare Calle Wendt. 
– Det är en jättekul möjlighet att få kliva upp en division till en stor och anrik klubb, säger 28-åringen. 

Tidigare under lågsäsongen stod det klart att AIK tappade Jared Cipparone som gick till MoDo efter att ha basat över Stockholmsklubben i fyra år.

Nu har de hittat Cipparones ersättare. Efter att ha intervjuat flera kandidater så presenterar AIK nu att det är Calle Wendt som tar över som ny huvudtränare och sportchef för klubbens SDHL-lag. 

– Efter den här processen föll vårt val slutligen på Carl Wendt. Han kommer med ett modernt ledarskap, gedigna erfarenheter, ett nytänkande och en nyfikenhet som passar väl in hos oss i vår ambition att bygga vår dam- och flickverksamhet än bättre, säger Anders Olson, VD/Klubbdirektör i AIK Hockey.

”AIK ska kunna ta nästa steg”

Calle Wendt kommer närmast från Malmö Redhawks där han varit huvudtränare under två säsonger där laget jagat en plats i SDHL. Den senaste säsongen föll laget i kvalet mot just AIK och nu plockar AIK till sig kvalmotståndarens tränare. 

Efter missräkningen som gjorde att AIK kom näst sist i SDHL så siktar nu klubben uppåt. 

– Jag vill att vi ska kunna ta nästa steg, det är min vision. Jag hoppas att kunna komma in och bidra med mycket energi och det som har gjort Malmö framgångsrikt, att ta med det och göra det ett steg upp. Sen är det ju klart att håller man på med idrott så vill man alltid vinna! Sen om vi är redo att göra det år ett, det tror jag inte, men vi ska ta oss en bra bit in i slutspelet i alla fall, säger Wendt till klubbens hemsida


TV: "Får man inte lite HV-vibbar av Djurgården?"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL