NHL

TV: Capitals skräll – vann över seriesuveränen

ANNONS

Capitals har på förhand en riktigt svår uppgift i runda ett av Stanley Cup-slutspelet. Men den första matchen mot Florida gick till Washington efter en seger med 4-2.
– Vi vet att vi tror på oss själva, sa Jevgenij Kuznetzov till NHL.com efter matchen.

Med 122 inspelade poäng var Florida Panthers ligans bästa lag i grundserien.

Men i den första slutspelsmatchen åkte laget på pumpen mot rutinerade Washington Capitals. Storfavoriterna kontrollerade länge matchen men tappade allt i den sista perioden och förlorade med 4-2.

– Mycket cred. De spelade en bra bortamatch. De gjorde vad de behövde på bortaplan, och vi gjorde ett par misstag mot slutet av matchen, förklarade Florida Panthers huvudtränare Andrew Brunette för NHL.com efter förlusten. 

Öppnade målskyttet gjorde Tom Wilson i den första perioden efter dryga fyra minuters spel.

Tog kommandot direkt

Sam Bennett kvitterade till 1-1 innan den första perioden var över och bara 43 sekunder in i den andra gav Claude Giroux hemmalaget ledningen.

– Vi pratade bara om att hålla oss till vårt spel. Vi genererade chanser. Vi kom till många avslut. Vi. ändrade inte på någonting. Vi ville bara fortsätta på sättet som vi spelade och vi hittade en väg att sätta en dubbel, berättade T.J. Oshie efter segern.

Ledningen höll sig till mitten av den tredje perioden. För då la Washington i en ny växel och visade rutin från föregående slutspel.

Bäckström bakom avgörandet

Med två snabba mål från först Jevgenij Kuznetsov och sedan T.J. Oshie, vackert assisterad av Nicklas Bäckström, vände Capitals på matchen. När det sedan återstod en minut prickade Lars Eller in slutresultatet 4-2 i öppen kasse.

– Typiskt “Nicky” vis. Flippade den mellan en killes ben och la den rakt på bladet för mig. Jag styrde den bara. Såg den inte gå in, så Nicklas fick berätta för mig att jag gjorde mål.

Nästa match i serien spelas natten till fredag i Florida.


TV: "Hemmalagen verkar ha problem"

Den här artikeln handlar om: