Linus Hultström.
Foto: Vasily Ponomarev/Bildbyrån
SHL

Linus Hultström återvänder till Linköping

ANNONS

Linus Hultström vänder hem till Sverige. 
Stjärnbacken är klar för en återkomst till Linköping. 
– Jag vill verkligen vara en del av den här resan, säger Hultström. 

Efter två år i KHL vänder Linus Hultström hem till SHL. 

Den 29-årige toppbacken är klar för en återkomst till Linköping då han har skrivit ett fyraårskontrakt med LHC. 

– Det har varit något väldigt spännande på gång i Linköping under säsongen med Klas som huvudtränare. Jag känner en del spelare i laget sedan tidigare och det är mycket positivt på gång. Jag vill verkligen vara en del av den resan med Linköping, säger Hultström till klubbens hemsida.

Har vunnit backarnas poängliga i SHL

Linus Hultström är från Vimmerby men flyttade till Linköping 2008 och tillhörde “Cluben” fram till 2014. Därefter spelade han i Leksand och Djurgården innan han flyttade till Ryssland 2020. 

Den här säsongen gjorde Hultström 28 poäng på 48 matcher för Metallurg Magnitogorsk och var med och förde laget till final i Gagarin Cup-slutspelet där de förlorade mot CSKA Moskva i sju matcher. Han var också uttagen i den svenska OS-truppen och spelade två matcher för Tre Kronor under OS i Peking. 

Tidigare i sin karriär har han spelat 389 SHL-matcher och gjort 177 poäng. Hans bästa säsong kom i Djurgården 2019/20 då han sköt 15 mål och 32 poäng för att vinna backarnas skytteliga. Säsongen 2015/16 vann också backarnas poängliga i SHL med 31 poäng. 


TV: Studio Oddset Hockey med Färjestad i fokus

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL