Foto: Bildbyrån
Nyhet

Klart: Oskarshamn värvar från polska ligan

ANNONS

IK Oskarshamn bygger laget inför den kommande säsongen. Från den polska ligan ansluter Anthon Eriksson.
– Jag är bara sjukt glad och taggad på att dra i gång, säger 27-åringen till IKO:s hemsida.

Anthon Eriksson lämnade Sverige och Västerås efter den förra säsongen för spel i Polen.

Det blev en säsong i GKS Katowice innan han nu återvänder till Sverige.

Men denna gången blir det till SHL och IK Oskarshamn.

– Jag har alltid varit så att jag har känslorna utanför kroppen. Jag hoppas kunna fortsätta spela som jag gjort tidigare. Det är det som gjort att jag fått kontrakt med IK Oskarshamn och jag vill fortsätta vara en spelare som bidrar med energi till laget, säger spelaren till klubbens hemsida.

Första SHL-säsongen

Anthon Eriksson fick sin hockeyfostran i Luleå och efter diverse utlåningar och spel i division 1 hamnade han i Västerås. I Polen blev det 22 poäng på 37 matcher.

Nu förstärker 27-åringen Oskarshamn, som siktar på att återupprepa fjolårets succé.

– Jag vill vara genuin mot supportrar och sporten i sig. Det är min första SHL-säsong så jag vet inte vad jag ska förvänta mig men jag tror på mig själv och är rätt säker på att jag kan göra mitt jobb på en högre nivå och göra det jobbet med en högre kapacitet än tidigare.


TV: Svenskarna ryker ihop

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL