Johannes Johannesen.
Foto: Daniel Nestor/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Johannes Johannesen klar för Mora

ANNONS

Johannes Johannesen byter klubb i HockeyAllsvenskan. 
Toppbacken flyttar från Västervik till Mora. 
– Det här är en spelartyp som vi letat efter, säger sportchefen Andreas Hägglund.

I går presenterade Mora IK sitt första nyförvärv inför nästa säsong då de plockar till sig Fabian Ilestedt från Vita Hästen. 

Nu gör de klart med sin andra värvning från en allsvensk konkurrent då Johannes Johannesen är klar för spel i Mora efter att ha spelat i Västervik den gångna säsongen. 

– Det känns som Mora är en proffsig organisation som har fått behålla många av spelarna från förra säsongen. Man har en bra grund att bygga vidare på och det känns som jag kan bidra med en del också. Det känns jättebra, säger norrmannen till klubbens hemsida.

”En stor högerskjutande tvåvägsback”

Johannesen var en toppback för Västervik den gångna säsongen. På 51 matcher stod han för 24 poäng och han snittade 23:35 minuters istid vilket var näst mest av alla spelare i HockeyAllsvenskan. 

– Det här är en stor högerskjutande tvåvägsback. En spelare som kan spela powerplay och som kan spela boxplay som är duktig över hela banan. Det här är en spelartyp som vi letat efter och vi är jätteglada att Johannes har valt att skriva på, säger MIK-sportchefen Andreas Hägglund.

Den 25-årige backen har skrivit på ett kontrakt med Mora som sträcker sig över nästa säsong. 


TV: "Hemmalagen verkar ha problem"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL