Trevor Zegras är nyckelspelaren mycket av Anaheims Ducks framtid kretsar kring.
Foto: Orlando Ramirez-USA TODAY Sports
NHL med Uffe Bodin
Uffe Bodin om Anaheim Ducks säsong 2021/22

Det som började så lovande slutade i ett påskyndat generationsskifte. Anaheim Ducks framtid ser synnerligen ljus ut, men det finns frågetecken för hur tomrummet efter de trejdade nyckelspelarna och pensionerade kaptenen Ryan Getzlaf ska fyllas. Och vill lagets stjärnkeeper verkligen stanna i klubben?

  • ”Ville bli trejdad – nu är han lagets stora stjärna”
  • ”Poängkung i fjol – en flopp i år”
  • ”En tydligare konflikt mellan det gamla och det nya NHL var det länge sedan vi upplevde”
  • ”Är svenske backens NHL-karriär på väg att ta slut?”

Efter ett fjolår som gick i moll fick Anaheim Ducks en oväntat pigg start på hösten. Coachen Dallas Eakins hade i stora drag samma laguppställning att jobba med som under föregående år, men rookies som Jamie Drysdale och Trevor Zegras såg tillsammans med genombrottsmannen Troy Terry till att ta laget till en ny nivå. Åtminstone temporärt.

Nye general managern Pat Verbeek, som ersatte avpolletterade Bob Murray under säsongen, valde nämligen att montera ned laget genom att trejda flera nyckelspelare. På så vis accelererades den rebuild som legat på lut ett tag. Blivande free agents som Hampus Lindholm, Josh Manson, Rickard Rakell och Nicolas Deslauriers flyttades ut och gav en hel del framtida kapital i utbyte. Men det försvagade också laget rejält och tog snabbt död på allt hopp om en eventuell slutspelsplats.

Anaheim Ducks slutade på sjunde plats i Pacific Division och var i slutändan mer än 20 poäng poäng från slutspel. Det finns många anledningar till att vara optimistisk kring lagets framtid sett till den enorma tillgång på talang som finns i pipelinen. Men vägen till framgång är lång och det kommer att krävas tid och tålamod för att förvandla klubben till en vinnare igen.

Utifrån åtta olika kategorier analyserar Uffe Bodin samtliga 32 NHL-lag efter säsongen.

LÄS VIDARE MED PLUS
Månadsvis
69 kr / mån
Tillgång till allt material på Hockeysverige.se
Ingen bindningstid
Förnyas automatiskt
Årsvis
659 kr / år
Tillgång till allt material på Hockeysverige.se
Förnyas automatiskt
Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 20 maj
16:20 Sverige - Frankrike VM
16:20 Storbritannien - Norge VM
20:20 Kazakstan - Polen VM
20:20 Finland - Danmark VM
tisdag 21 maj
03:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL