Martin Thörnberg avslutar karriären.
Foto: Emma Wallskog/Bildbyrån
Hockeyettan

Martin Thörnberg avslutar hockeykarriären

ANNONS

Gårdagens 5–1-seger med Dalen mot Väsby blev Martin Thörnbergs sista hockeymatch. Efter matchen bekräftade han för Jönköpings-Posten att han nu lägger skridskorna på hyllan.
– Jag bestämde mig för ett bra tag sedan att det var över efter den här säsongen, säger Thörnberg till tidningen.

Efter över 700 matcher för HV71, fyra VM-turneringar, fyra KHL-säsonger och två avslutande säsonger i Hockeyettan med Dalen väljer Martin Thörnberg nu att lägga skridskorna på hyllan.

Efter att han med Dalen avslutat kvalserien till Hockeyallsvenskan med en 5–1-seger över Väsby meddelade han efter matchen att spelarkarriären nu är slut.

– Nu är det slut. Jag bestämde mig för ett bra tag sedan att det var över efter den här säsongen. Det tar tid och energi att hålla på och jag blir ju inte yngre, säger han till Jönköpings-Posten.

55 poäng på 50 matcher som 38-åring

Under säsongen fick Thörnberg göra en fyra matcher lång comeback i HV71. I Hockeyettan har 38-åringen öst in 55 poäng på totalt 50 matcher.

– Jag hade väl kunnat spela något år till för kroppen känns ganska bra, men det här känns som en bra avslutning, säger Thörnberg.

Vad som väntar härnäst för Martin Thörnberg står skrivet i stjärnorna.

– Jag har inte fattat några beslut än men det är väl inte otänkbart att jag sneglar lite åt tränarsidan. Jag har ju haft många mycket skickliga tränare under åren och har hunnit snappa upp en hel del.

Under sin spelarkarriär vann Thörnberg fyra SM-guld med HV71 samt ett VM-guld, ett VM-silver och ett VM-brons med Tre Kronor.


TV: "Är det något lag som klarar av det så är det HV71"

Den här artikeln handlar om: