Tex Williamsson
Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Tex Williamsson tvingas till operation – spelade slutspelet på sprutor

ANNONS

Tex Williamsson storspelade i MoDo-målet i slutspelet, trots att han spelade på sprutor. Nu ser det ut som att han måste opereras och kan därför missa den kommande säsongsinledningen.
– Vissa dagar fick jag avstå från ispassen och bara spela matcher för att kunna klara av det, säger Williamsson till Örnsköldsviks Allehanda

Efter ett kort lån gjorde Tex Williamsson sin flytt till MoDo permanent inför den gångna säsongen. En säsong där han stundtals har varit helt avgörande för sitt lag. I slutspelet nådde han en ännu högre nivå och var en jätte i buren. 

För Örnsköldsviks Allehanda berättar målvakten nu att han gjorde allt detta samtidigt som han tog sprutor på grund av smärta i höften. 

– Det började ungefär en och en halv månad innan slutspelet. Jag kände att jag hade ont och det slutade med att jag fick trappa ner och inte kunde träna så mycket. Vissa dagar fick jag avstå från ispassen och bara spela matcher för att kunna klara av det, berättar 31-åringen för tidningen.

Det var under matchserien mot Kristianstad som problemen började allt allvarligare. En röntgen visade att det var just höften som var problemet. 

– Jag fick ta en spruta efter match fem mot Kristianstad för att kunna fortsätta spela, säger Williamsson.

“Allt ifrån fyra till sex månader”

Nu ser det ut som att målvakten kommer behöva operera höften för att bli av med problemet och fortsätta spela obehindrat. 

– Det är en rätt vanlig operation för målvakter. 90 procent av målvakterna i hockey-Sverige har något liknande, sedan är det olika hur ont man har av det. Jag vet inte statusen exakt just nu, men det är väl allt ifrån fyra till sex månaders rehab efter en sådan operation, säger han.

Williamsson har kontrakt med MoDo även över den kommande säsongen, men det mesta talar för att han kommer missa inledningen och istället får fokusera på att återhämta sig från operationen. 

Trots att det tidigare har ryktats om en flytt för målvakten menar han själv att han inte har några planer på att flytta någon annanstans. 


TV: Plockar Björklöven hem final tre?

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL