Foto: Bildbyrån
Nyhet

Timrås drag – värvar KHL-backen

ANNONS

Jakob Stenqvist är tillbaka i Sverige. Timrå har presenterat backen som en del av truppen till nästa säsong.
– Det är ett väldigt intressant lagbygge på gång och det ska bli kul att få vara del av det, säger 24-åringen till klubbens hemsida.

Timrå har landat ett riktigt starkt namn. Jakob Stenqvist, senast i KHL med Severstal Cherepovets, är klar för en säsong i Medelpad.

Född och fostrad i Mora tog 24-åringen steget till MoDo och vidare till Frölunda. Där blev det inte mer än två SHL-matcher. Istället blev det utlåningar till Björklöven.

Efter två riktigt starka säsonger i Finland belönades backen med ett KHL-kontrakt. Och efter ett år i Ryssland är Jakob Stenqvist nu tillbaka i Sverige igen.

– Det känns väldigt kul att få komma hemma till Sverige igen efter några år och att få representera Timrå. Jag har hört väldigt bra saker om organisationen och laget samt så känns det som att det är ett väldigt intressant lagbygge på gång och det ska bli kul att få vara del av det, säger spelaren till klubbens hemsida.

Poängstark säsong

I KHL blev det 18 poäng på 31 matcher i grundserien och sju poäng på åtta matcher i grundserien.

– Jag kommer försöka bidra över hela banan men jag har mina största styrkor i offensiven. Jag vill starta anfall bakifrån och följa med upp i anfallen och försöka vara ett hot från min backplats.


TV: Road to SHL - Rögle

Den här artikeln handlar om: