Filip Cederqvist och Rasmus Bengtsson.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Filip Cederqvist och Rasmus Bengtsson lämnar Djurgården

ANNONS

Djurgården ville behålla både Filip Cederqvist och Rasmus Bengtsson. 
Men duon har tackat nej till DIF:s avtal och lämnar nu klubben. 
– Givetvis tråkigt för oss, men vi har full förståelse för deras val, säger tf. sportchef K-G Stoppel.

Det blir ingen fortsättning i Djurgården för Filip Cederqvist och Rasmus Bengtsson

Klubben går nu på sin hemsida och bekräftar att duon lämnar klubben. DIF skriver att de har erbjudit båda spelarna kontrakt men att de har valt att tacka nej till förmån för spel på annat håll. 

I Cederqvists fall kommer det att bli en flytt till en SHL-klubb, men det är ännu inte känt vilket lag. 

– "Ceder" var en spelare som vi ville behålla, men som är i en ålder där vägvalen var väldigt viktiga. Han är draftad av Buffalo men blir nästa år free agent, och har just fått prova på landslaget. För honom var det viktigt att fortsätta karriären på högsta nivå och skapa sig förutsättningar för framtiden. Det har gjort att han valt att fortsätta sin resa i SHL. Givetvis tråkigt för oss, men vi har full förståelse för hans val och önskar honom lycka till, säger Djurgårdens tf. sportchef K-G Stoppel.

På väg till HV71

Enligt Expressen ska Rasmus Bengtsson vara överens om en flytt till HV71, oavsett om klubben går upp till SHL eller blir kvar i HockeyAllsvenskan. 

– Vad gäller Rasmus fördes det även där en dialog, men han bestämde sig för att tacka ja till ett annat lag som gav honom en längre kontraktstid. Något vi inte kunde göra initialt. Vi önskar även honom all lycka, säger K-G Stoppel.


TV: "Får man inte lite HV-vibbar av Djurgården?"

Den här artikeln handlar om: