Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Oskar Sundqvist hyllas av Jeff Blashill

En skottäckning i matchen mot Pittsburgh tidigare under helgen gjorde Oskar Sundqvist tveksam till spel till gårdagskvällens match mot New Jersey. Svensken bet ihop, kom till spel – och levererade för Detroit.
– Han är ett gott exempel för våra unga spelare, säger tränaren Jeff Blashill till NHL.com efter 3–0-segern.

Oskar Sundqvist öppnade Detroit Red Wings målskytte i matchen när han snappade upp en lös puck framför Devils-målet och överlistade Andrew Hammond med ett snabbt avslut. Bodensaren stod även för en passningspoäng till Tyler Bertuzzis 2–0-mål sent i den tredje perioden i en match som Red Wings vann med 3–0.

28-åringen var osäker till spel i söndagskvällens match efter att han täckt ett Pittsburgh-skott i matchen därpå som träffat illa. I slutändan kom han dock till spel – och klev fram som en av Red Wings främsta spelare i segermatchen mot Devils.

Spelade – trots smällen

Efter matchen hyllades han av tränaren Jeff Blashill.

– Sundqvist kände sig inte på topp i dag och hade fortfarande smärta, men han tar på sig utrustningen och går ut och spelare en tuff, bra hockey. Han är ett gott exempel för våra unga spelare, säger tränaren Jeff Blashill till NHL.com.
– I slutändan vill vi vara ett lag som går långt i slutspel och om man ska göra det behöver man lära sig hur man ska spela trots att man inte känner sig på topp.

Målet och assisten innebär att Sundqvist nu har producerat fyra mål och tre assist på 16 matcher för Red Wings sedan trejden från St. Louis Blues i samband med trade deadline.

Lucas Raymond lämnade isen poänglös för Red Wings och hade inget skott på mål under de dryga 19 minuter han spelade. Gustav Lindström spelade 15 och en halv minut på blålinjen, medan Magnus Hellberg var förpassad till avbytarbänken bakom Alex Nedeljkovic som räddade 17 skott och höll säsongens fjärde nolla.

New Jersey Devils – Detroit Red Wings 0–3 (0–1, 0–0, 0–2)