Foto: Bildbyrån
Nyhet

Linköpings nya kupp – snor Jeff Jakobs från Oskarshamn

ANNONS

Jeff Jakobs var en del av Martin Filanders hyllade tränarstab under säsongen. Men till nästa år står han i ett annat bås – nämligen Linköpings.
– Jag har haft fått en bra känsla av de samtalen jag har haft, säger 33-åringen till LHC:s hemsida.

Efter Oskarshamns succésäsong lämnar nu den assisterande tränaren Jeff Jakobs. Masen var en viktig del av tränartrojkan som leddes av Martin Filander.

Men nu kommer en seriekonkurrent och snor tränaren. Till nästa säsong kommer 33-åringen stå bredvid Klas Östman och Gereon Dahlgren i Linköpings bås.

Vi har satt ihop ett team som jag känner kommer jobba bra ihop. VI som tränarteam kommer att präglas av fokus på utveckling och att få ut så mycket som möjligt av varje individ. Sen har vi våra olikheter och det är bara bra, det får inte bli för likriktat. Jag tror och hoppas att vi kommer att få en bra dynamik i arbetet framåt, säger Klas Östman till klubbens hemsida.

Nya jobbet

Jeff Jakobs har två och en halv säsong bakom sig i Oskarshamn. Innan det har han varit huvudtränare för Mora under en kortare period, assisterande tränare i AIK och Storhamar samt huvudtränare i Borlänge.

Nu går karriären vidare i Östergötland. 

– Jag har en bra känsla. Jag har varit här idag och träffat lite spelare som är på plats. Sen har vi suttit ner med staben och diskuterat hur vi vill jobba, så jag har haft fått en bra känsla av de samtalen jag har haft.


TV: Så har Färjestad vänt på säsongen

Den här artikeln handlar om: